Over Joh. Vos Capelle BV

Joh. Vos Capelle bv is door Dhr. Johan Vos in 1943 opgericht. In het gebied bestond de behoefte aan een bedrijf die landbouwzaden, granen en pootaardappelen kon leveren. Dhr. Johan Vos sprong in het diepe en werd bovendien agent van de suikerbietenverwerkingsbedrijf. Zijn vrouw deed de thuisverkoop en Dhr. Johan Vos ging met de fiets of paard en wagen de boeren af. Door de aanwezigheid van Veiling de Langstraat bestond een grote behoefte aan tuinbouwmaterialen waaronder veel platglas. Na de oorlog begon de Nederlandse tuinbouw aan een opmars die zou leiden tot de toonaangevende positie van vandaag de dag.

In 1963 kwamen de heren Co en Wim Vos in de zaak. Twee broers hebben ook hun plaats in de zaak gevonden en zijn verantwoordelijk voor de winkel, Joop Vos en werkplaats, Kees Vos.

In 1980 werd de winkel gebouwd. Daarvoor was het meer een buurtwinkel. In de winkel is een ruim assortiment aan land-, tuinbouw- en doe-eht-zelfartikelen verkrijgbaar. Sinds 1992 is in de winkel een ARBO-shop aanwezig met werk-, regen-, veiligheidskleding, -schoeisel en ruime keuze aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Tevens is het mogelijk om bedrijfslogo's op kleding te laten drukken.
In de jaren '80 vond een uitbreiding plaats in het openbaar groen en de techniek. De afdeling techniek kreeg als eerste in Nederland WBI-certificering.

In de jaren '90 vond een segmentering in de verschillende sectoren plaats. Op dit moment zijn er verschillende specialisten op het gebied van vollegronds- en glasgroente, boomteelt, techniek, openbaar groen, biologische bestrijding en ongediertebestrijding.

In 2002 is de afdeling Tuinbouwtechniek verhuisd naar een nieuw onderkomen.
Vanuit dit kantoor, met magazijn gebouwd naast het bestaande kantoor, wordt de complete techniek gerund.

Wim Vos is sinds 1 maart 2007 met pensioen, Wim is opgevolgd door Ronnie Vos bij de afdeling techniek.

Sinds 1 januari 2010 is Ronnie Vos benoemd als de algemeen directeur. Naast Ronnie zijn ook Jeroen Vos en Kees Vos sr. (Kees Vos jr in de toekomst) directielid. Sinds september 2010 is Co Vos met pensioen.

Joop Vos geniet sinds juni 2012 van zijn welverdiende pensioen.

De 3e generatie Vossen is dus inmiddels ingetreden in het bedrijf